phone  06-51782636      @icon  info@fiberdatacom.nl 

Alles voor uw netwerk

Veiligheid staat voorop

Advies op maat

Intercom Systemen in Beverwijk

Fiberdatacom uit Beverwijk is gespecialiseerd in het leveren van toegangscontrole- en intercomsystemen. De belangrijkste merken voor een Intercominstallaties zijn Comelit en Vercoma.  Van beide topmerken is Fiberdatacom officieel distributeur.

Belangrijk voor u als klant is dat u een betrouwbaar intercom merk kiest, die voor jaren een goede ondersteuning levert, onderdelen van de gekochte producten nog voor jaren op voorraad houdt en voorop loopt met nieuwe ontwikkelingen op intercomgebied. Zowel Vercoma als Comelit voldoen hieraan, leveren een uitgebreidde ondersteuning en hebben een eigen technische dienst. 

Fiberdatacom adviseert graag bij de keuze voor een intercomsysteem, kijkend naar de volgende aspecten:

 1. Mogelijkheden met de reeds bestaande netwerkbekabeling

 2. De keuze bij een nieuw aan te leggen netwerk, buskabeling, UTP- of glasvezelbekabeling

 3. De keuze voor een intercomtoestel voor in de woning (spreekluister of videofoontoestel)

 4. De keuze voor een entreepaneel. Van bellenbord tot luxe touchscreenpanelen

 5. Het doorschakelen van de oproep naar een mobiele telefoon of tablet

 6. Voor elke situatie heeft Fiberdatacom een kosten efficiënte oplossing. Bij renovatie wordt vaak gekozen om het bestaande netwerk te gebruiken. Dit zijn veelal bussystemen.

Fiberdatacom is er van overtuigd dat er in de toekomst diverse oplossingen, waar onder een intercomsysteem, steeds vaker op een datanetwerk (All IP) aangesloten zal worden. Als alle apparaten dezelfde taal spreken (IP, Intercnet Protocol), kunnen ze uiteindlijk eenvoudig met elkaar communiceren en zijn dus met elkaar te koppelen.

Het doorzetten van een intercomoproep naar een mobile device wordt ook steeds vaker gevraagd.

Voor nieuwbouw, maar vaak ook renovatie, kan het ook interessant zijn te kijken naar een IP systeem, aangezien dit syteem een aantal unieke eigenschappen heeft. Zo heeft Fiberdatacom veel referenties met IP-intercomsystemen aangesloten op een glasvezelbekabeling. Neem contact met ons op voor meer informatie. 

IP Intercomsystemen 

Een IP intercominstallatie kan aangesloten worden op een  UTP- en/of een  glasvezelnetwerk, zoals onze Managed Fiber Solution. Men hoeft niet meer speciaal voor de Intercominstallatie een apart netwerk aan te leggen.

Naast het leveren van de Intercom installatie kan Fiberdatacom als netwerk specialist ook een volledig datanetwerk leveren. Dit kan zowel een glasvezel- en/of kopernetwerk zijn. Fiberdatacom levert de passieve netwerkmaterialen, netwerk apparatuur (switches) en PoE adaptors.

Door deze intercom totaaloplossing kunnen wij u ‘ontzorgen’.

Unieke eigenschappen IP Intercom systeem:

 1. Bij een stervormig data netwerk is er geen invloed op de werking van overige toestellen binnen het netwerk als een toestel losgehaald wordt of als er kortsluiting is.

 2. Beheer en systeem monitoring loopt de netwerkbeheerder en kan eventueel op afstand via het internet. Hierdoor kan een storingsmelding tot op toestelniveau op afstand onderzocht worden en doeltreffend door de service dienst actie worden uitgevoerd.

 3. Gebeld worden of wanneer het conciërge toestel met een bewoner in gesprek is.

 4.  Spy functie (zelf gesprek activeren bij de deurtelefoon ook als er niet is aangebeld) door meer dan een bewoner tegelijk.

 5. Spy functie waarbij de bewoner kan kiezen welk paneel geactiveerd wordt.

 6. Aansluiting van de deurtelefoon middels UTP met RJ45 connector. Bij het alsnog loshalen van de deurtelefoon door de bewoner is deze door de RJ45 connector eenvoudig zonder fouten weer terug te plaatsen.

 7. Eenvoudig bijplaatsen van extra (parallel) toestellen of belpanelen (etage afsluiting, lift toegang, minder validen oplossing waar bijvoorbeeld een extra belpaneel bij de voordeur van de bewoner gewenst is).

 8. Eenvoudig koppelen van de netwerken van verschillende gebouwen zodat middels het portiers/conciërge-binnentoestel verbinding met de bewoners gemaakt kan worden.

Comelit

Comelit is gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van systemen voor video-deurintercom, camerabewaking, inbraakbeveiliging, huisautomatisering, toegangscontrole en brandbeveiliging. Comelit komt oorspronkelijk uit Val Seriana, Italië, waar zich nog steeds de hoofdvestiging bevind, vanwege succes hebben zij nu verschillende vestigingen en ontwikkelcentra over de gehele wereld.

Comelit is al vele decennia verkrijgbaar in Nederland. In 2002 werd Comelit Nederland BV opgericht als volledige dochter van de Comelit Group Spa. Het team bouwt met hoge normen en waarde op het gebied van service en support en aandacht voor de onderlinge relaties aan marktleiderschap in de marktniches van haar specialisaties.

In eerste instantie maakt Comelit een onderscheid tussen een ViP intercomsysteem of een BUS intercomsysteem. ViP (Virtual IP) gaat over het inpandige data netwerk, waar BUS over een 2 draadsysteem gaat 

Comelit heeft een groot assortiment aan binnentoestellen;

Elk binnentoestel onderscheid zich van een ander door een aantal unieke eigenschappen.

 • met of zonder hoorn
 • met of zonder video scherm
 • met of zonder handsfree
 • met of zonder WiFi verbinding

Niet alle combinaties zijn mogelijk, zeker als u al besloten heeft welk netwerk er in uw gebouw komt, maar als u uw voorkeuren geeft ziet u gelijk welke mogelijkheden er voor u zijn. 

Vercoma

Vercoma biedt innovatieve deurcommunicatie en toegangscontrole oplossingen. Ruim 40 jaar ervaring, vakmanschap en een natuurlijke nieuwsgierigheid naar technische innovaties. Het heeft Vercoma gebracht waar zij nu staat. Als creatieve denkers zijn we gewend om buiten kaders te kijken. Wij denken niet vanuit ons aanbod, maar gaan uit van úw situatie om een oplossing te bieden. Passend bij de gewenste uitstraling en aansluitend op uw budget.